Sunday, April 24, 2011

interview tergempar

tanggal 15 April 2011, nie kire first time kot second time la, aku g interview. mase first aku interview tok SPA 2 tahun lepas kot. Tapi INTERVIEW ni lain sikit sebab ni interview tergempar. hahaha..bleh plak kan, mane tak nye.. Sepatutnya seperti mane yang diberitahu, tujuan kami ( aku ngan daq2 coursemate) datang kat Bangsar ( Jaoh tue dari UPM ) tok attend training tok kerje sementare sebagai NUTRITIONIST. Punye la susah payah sampai sesat-mesat (ade ke word nie), last2 sampai kat tempat kejadian.
kakak tue wat muke terkejut:
kakak: eh you all ni datang untuk ape?
kami: datang tok training la kakak.
kakak: ramainye, tapi dalam list cume ade 6 orang je.
kami plak buat muke terkejut. hahaha
Rupa-rupanye, list kami x sampai pon kat pihak diorang, cume 6 orang yang ade dalam list name je layak tok training tu. Rase sangat2 tak berbaloi datang jaoh2( dari pukul 10.30am sampai kat sane pukul 2pm), jawapan tue yang kami dapat. Cis, wat abes duit bayar tol and minyak je. 15minit lepas tu, kakak tue masok balik bawak form soh kitorang isi. lepas isi form ngan muke toye nyer semua pakat nak balik uni dah. tibe2 dengar khabar angin ade interview, padahal semua tak ready lagi n tak prepare pon..ha amek kau.. semua muke cuak nak balik cepat2.
kakak tue masok balik kutip form:
kakak: you all jangan risau, form ni dah ade detail you all, so nanti kami akan panggil tok interview pada hari laen.
kami pon tunjuk muke kecewa, bengkek, letih, geram,semua adalah..=D
kakak: tapi kan you all bertuah sangat hari ni, sebab ade client dari Fernleaf nak datang pick you all jadi temporary nutritionist diorang. yang x bernaseb baek, kami Anlene still akan ambil you all.
kami muke cuak balik dan buat muke selebet semuanya..discuss punye discuss, ade yang nak stay for the interview and ade yang nak balik.
beberapa puloh minit kemudian, client Fernleaf pon datang and wat ice breaking session. yang aku dok kat dalam tu prepare la tok interview. Ape yang kitorang kene buat ialah, kami kene suggest susu fernleaf tu kat dier n anggap dier seorang ibu yang xtau pape pasal khasiat susu. hahaha, kelakar pon ade gak.. baru sorang present, dier dah ckp very good. tibe2 dier terfikir nak tanye:
client: you all kene make sure yang time korang xde clash, jumaat sampai isnin sebab you all kene travel ke west,north, south.
kami: tapi, kami ade intern may sampai july
client: arhh!! really? dier pon jerit sekuat hati.
what a waste, you all really good, i wont lost you all. it is hard to get nutritionist.
Oh, then, when you all free? we will pick you for the forth programme.
ha3..panjang plak treat nie.. nanye, aku nak cakap, walaupon aku stress coz kene interview tergempr, tapi x jadi pon sebab time clash ngan intern kami, so juz dismiss macam tu je. Jadi, nanti bile dier nak pakai kitorang, dorang akan contact je la. hihihi=D
p/s: tibe2 aku rase yang NUTRITIONIST nie sangat2 la bernilai dan dihargai, ha3---riak sudah--ish3.. xbaek2..
k la you all,,, thanks sbb sudi bace.. bubbye

No comments: