Monday, October 03, 2011

SinGle


single means the only one, alone and nobody around us. So am i classied as single? Biasenyer, kalau cakap pasal single ni mesti orang akan kaitkan dengan girlfren or boyfren. Kalau orang tanye saye single ke tak? Saye kene jawab saye single la ye? Ye, betol saye memang single sebab xde boyfren tu, tapi saya x alone or lonely coz saya maseh ade mak abah, adik-adik, kawan-kawan disamping saya. Malah bagi saya, mereka sangat bermakna dalam hidup saya. Kenape kite nak menangis dengan perpisahan yang berlaku, patah semangat, down, broken heart dan lain-lain. Jika difikirkan dari sudut positifnya, banyak kebaikan yang akan kite perolehi. Contohnya, dari sudut positifnya, kita boleh tumpukan perhatian pade perkare yang lebih penting daripada terlibat dengan hubungan yang bermasalah, terlepas dari terjebak dengan hubungan yang tidak sihat ( mungkin Allah tahu diri kita tidak kuat untuk melawan godaan dunia, maka kite masih remain single). Kalau yang dah jumpe pasangan masing-masing atau not single, mungkin mereka telah dipertemukan dengan jodoh mereka. Jadi same-same kita doakan perhubungan mereka. Percayalah, setiap yang ada di muka bumi ni, Allah dah jadikan berpasang-pasangan, cume cepat atau lambat je. Malah, jodoh yang baik untuk orang yang baik.

till then---take care people

Jom Tambah Trafik Blog!

jom kawan-kawan, ramai-ramai join segmen ni. Mane tau kot-kot dapat the best winner kan.Segmen ni tamat 5/10/2011. So ade mase lagi kawan-kawan nak join segmen ni. Carenya senang je, kawan-kawan cume perlu copy banner kat atas ni dan wat satu entry yang bertajuk JOM TAMBAH TRAFIK BLOG!. Wish you all best of luck..

untuk maklumat lanjut boleh ziarah blog cik salwa ismail ni

take care people!

Saturday, October 01, 2011

Doa Menghilangkan penyakit pada diri sendiri

Assalamualaikum.
Dear para sahabat sekalian, dah lama rasenya saya tak update blog saya. InsyaALLAH! saya akan berusaha untuk berkongsi dengan sahabat sekalian. Sekarang saya ingin berkongsi mengenai doa menghilangkan penyakit pada diri sendiri. Doa ini dibaca sambil memegang tempat yang terasa sakit.

Bismillahirrahmaanirrahiem 3x A'uudzu bi'izzatillahi wa qudratihi min-syarri maa ajidu wa uhaadziru

maksudnya: Dengan nama Allah yang Maha penyayang lagi pengasih 3x Aku berlindung kepada Allah dengan kemuliaanNya dan kuasaNya daripada kejahatan yang aku temui dan aku takuti.

mari kawan-kawan kite hafal dan amalkan doa ini, insyaAllah dengan keizinan Allah swt. penyakit kite akan segera sembuh.