Wednesday, December 21, 2011

Let Tagged Our Friend!

Assalamu’alaikum smua...
Actually, xtau pon untuk ape ni,
But I was tagged by miss Syuhada yg cute ni..
So I kidly reply to her tagged,
And those who I tagged can tag other friends oso K!
LETS MAKE FRIENDS wit OTHERS!

Rules .
·                     You must post this rules .
·                     Each person must post 11 thing about themselves in their journal .
·                     Answer the questions the tagger set for you in their post . And create new questions for the people tou tagged to answer.
·                     You have to choose 11 people to tag and link them to the post .
·                     Go to their page and tell them you have tagged him/her
·                     No tags back .
·                     No stuff in the tagging section about ' You are tagged if you read this' you legitimately ( a.k.a really , trust , with all honesty ) have to tag 11 people.


Me This Girl .
·                     Nama diberi Nur Huda bt Abdul Rahim
·                     Dilahirkan di Pahang  pada tanggal 6 Okt 1989
·                     Anak sulong dari 4 orang adek-beradek.
·                     Orang yang paling saya sayang ialah MAK ABAH saya.
·                     Saya sangat suke makan!!!! Full stop!
·                     Wanna live happily and peacefully with my L0veLY Family.
·                     Love Kpop!
·                     Seorang yang  PEMALU kot! Maybe....=D
·                     Love being single ( for now )
·                     Family first is my Principe.
·                     Love to make friends.
Quetions from Miss Syuhada

* Your nick name is?
Just call me huda

* your status is?
Unmarried yet! hahaha

* Who is your loved ones?
Is? I want many, coz i love my EMAK, ABAH and ADEK-ADEK (too greedy)

* Which country you would like to visit the most?
Makkah insyaALLAh---amin!!!!

* Have you ever feels like wanna give up of something? 
Sometime, but quickly recover and getting more strength through my parent support.

* What is your hobby?
Cooking and Reading (but most of de time I’m playing computer game =D)

* Have you ever eat lasagna? delicious right ^^
YA! LOVE IT!!!!

* Your dream car is?
ToyotA CAmRy

* full house or personal taste is better?
Both are my favourite! Can I choose both? If not, I might choose personal taste.

* Your ambition is?
Too many! This time around I hope I can be a nutritionist

* What types of things should always be in your handbag/bagpack?
Pen and pieces of paper for me to write when I’m getting bored, my purse, phone, snacks (I’m getting hungry easily) hahaha=D

Quetions from Me

  

* What is your name called among your family members?

* What is your favourite colour?

* One word that can describe you is .......?

* What are your most favourite and least favourite foods?

* What is your biggest fear, except for spiders?

* Favorite animal to have as a pet?

* Do you have any phobias?

* How many languages can you speak and what are they?

* Name 5 of the most important things in your life?

* What music do you listen to the most?

* If you could change something about yourself, what would it be & why?

And tagged


Zettynara

Ujian yang Tidak Diduga

assalamua'laikum kawan-kawan!

        Agak lame dah tak update blog ni. Tu la orang berblog, kite pon nak berblog, tapi nak update malas. Adeh! marahkan diri sendiri.

       Sebenarnya kite nak share ape yang dah berlaku setakat ni. Dua minggu lepas, pada tanggal 1 Disember 2011, my mom got an accident dekat Jerteh pukul 10.00 pm lebih macam tu. Padahal esoknya ade presentation assignment and on 2th Dis tu pulak ade final year projek presentation. Memang gelabah sangat malam tu sampai hilang focus sebab dua-dua pon penting.

        Mula-mula tu, just dapat tau through facebook je when my cousin told me that and i thought that was prank. Then, nak sedapkan hati,  terus call mak tapi adek yang angkat ( sambil nanges-nanges). Gile cuak mase tue, bila adek cakap yang mak betul-betul kene langgar and ade kat HUSM mase tue, mmg nanges gile-gile kot (peduli ape orang nak kate ape).

        Esok nye presentation pon redho je and buat ape yang termampu je. Naseb la semuanya smooth je (Alhamdulillah!).

        Mak kene langgar masa nak melintas jalan. Mase tu abah, adek and tok wan pon ade skali, tapi dorang sempat melintas. tapi mak x sempat, jadi mak pon berenti kat line putih tengah jalan tu sebab nampak sebuah kete nak lalu. tibe-tibe je, abah dengar bunyi kuat and tengok blakang mak dah terkulai layu. Kaki and tangan kiri mak patah so doc cadangkan operate masokkan besi.

        Lame jugak mak kat hospital sebab demam and ade masalah paru-paru. Ya Allah! Allah je tahu macam mane saye rase mase tue. Abah mintak mak tukar ke hospital Temerloh, 3 hari saye berade dihospital sebab nak jage mak. Tue je saye mampu buat sebab ade tuntutan laen sebagai pelajar.

        Skarang mak kat rumah dah, tapi still xleh jalan lagi. KESIAN mak, kite x sampai hati tengok keadaan mak. Kite harap mak cepat sembuh!

kawan-kawan tolong doakan kesembuhan mak saye ye! trime kaseh banyak..
wassalam