Wednesday, December 21, 2011

Ujian yang Tidak Diduga

assalamua'laikum kawan-kawan!

        Agak lame dah tak update blog ni. Tu la orang berblog, kite pon nak berblog, tapi nak update malas. Adeh! marahkan diri sendiri.

       Sebenarnya kite nak share ape yang dah berlaku setakat ni. Dua minggu lepas, pada tanggal 1 Disember 2011, my mom got an accident dekat Jerteh pukul 10.00 pm lebih macam tu. Padahal esoknya ade presentation assignment and on 2th Dis tu pulak ade final year projek presentation. Memang gelabah sangat malam tu sampai hilang focus sebab dua-dua pon penting.

        Mula-mula tu, just dapat tau through facebook je when my cousin told me that and i thought that was prank. Then, nak sedapkan hati,  terus call mak tapi adek yang angkat ( sambil nanges-nanges). Gile cuak mase tue, bila adek cakap yang mak betul-betul kene langgar and ade kat HUSM mase tue, mmg nanges gile-gile kot (peduli ape orang nak kate ape).

        Esok nye presentation pon redho je and buat ape yang termampu je. Naseb la semuanya smooth je (Alhamdulillah!).

        Mak kene langgar masa nak melintas jalan. Mase tu abah, adek and tok wan pon ade skali, tapi dorang sempat melintas. tapi mak x sempat, jadi mak pon berenti kat line putih tengah jalan tu sebab nampak sebuah kete nak lalu. tibe-tibe je, abah dengar bunyi kuat and tengok blakang mak dah terkulai layu. Kaki and tangan kiri mak patah so doc cadangkan operate masokkan besi.

        Lame jugak mak kat hospital sebab demam and ade masalah paru-paru. Ya Allah! Allah je tahu macam mane saye rase mase tue. Abah mintak mak tukar ke hospital Temerloh, 3 hari saye berade dihospital sebab nak jage mak. Tue je saye mampu buat sebab ade tuntutan laen sebagai pelajar.

        Skarang mak kat rumah dah, tapi still xleh jalan lagi. KESIAN mak, kite x sampai hati tengok keadaan mak. Kite harap mak cepat sembuh!

kawan-kawan tolong doakan kesembuhan mak saye ye! trime kaseh banyak..
wassalam

No comments: