Monday, October 03, 2011

SinGle


single means the only one, alone and nobody around us. So am i classied as single? Biasenyer, kalau cakap pasal single ni mesti orang akan kaitkan dengan girlfren or boyfren. Kalau orang tanye saye single ke tak? Saye kene jawab saye single la ye? Ye, betol saye memang single sebab xde boyfren tu, tapi saya x alone or lonely coz saya maseh ade mak abah, adik-adik, kawan-kawan disamping saya. Malah bagi saya, mereka sangat bermakna dalam hidup saya. Kenape kite nak menangis dengan perpisahan yang berlaku, patah semangat, down, broken heart dan lain-lain. Jika difikirkan dari sudut positifnya, banyak kebaikan yang akan kite perolehi. Contohnya, dari sudut positifnya, kita boleh tumpukan perhatian pade perkare yang lebih penting daripada terlibat dengan hubungan yang bermasalah, terlepas dari terjebak dengan hubungan yang tidak sihat ( mungkin Allah tahu diri kita tidak kuat untuk melawan godaan dunia, maka kite masih remain single). Kalau yang dah jumpe pasangan masing-masing atau not single, mungkin mereka telah dipertemukan dengan jodoh mereka. Jadi same-same kita doakan perhubungan mereka. Percayalah, setiap yang ada di muka bumi ni, Allah dah jadikan berpasang-pasangan, cume cepat atau lambat je. Malah, jodoh yang baik untuk orang yang baik.

till then---take care people

2 comments:

tramizi said...

terbaik,,,,huhuhu

Anonymous said...

CRODI...SHERY CROW and DIANA YOUNG are informing?
Are they tallking about how they destroyed half of the entertainment industry by urging them up with speed and kids?
And are they informing about how they made hick singers and drug addicts into POPERS with POPPINDA?
DASTATE.
DASTATA.
DATIL got a GEDIANNE?
With LON?
MP3 , she's not so " SS " anymore about Germany, and I got a feeling she never was.
Like all of you, she was just a pedophile?