Sunday, April 24, 2011

Cakap Siang Pandang-Pandang- si BLURR


assalamu'alaikum!
sesuai ngan tajuk post kali ni, aku nak wat luahan hati sikit la. korang penah x rase bile orang cakap sesuatu yang buat korang rase down and terguris. Memang la x sengaje, tapi kalau sekali dua tu leh la diterima, nie kalau selalu sape x geram. Cube la korang bayangkan, bukan salah DIER sebab blurr, lambat pikap. Tu x bermakne DIER pon blurrr and lambat pikap ape yang korang cakap kat DIER. korang leh x trime?
situasi 1: bile X nie cakap kat Y.
X : Y! nanti ko naek ngan aku k, nak harapkan DIER faham2 je la BLURR, sesat nnt aku dibuatnya
( DIER pon ade perasaan biler korunk cakap depan2 macam tue)
situasi 2: dalam meeting
DIER: eh ape dier? ape dier? orang tu cakap ape?
X: ish! blurr la..lepas tue x layan pon soalan DIER
( ish walaupon DIER blurr, x sepatutnye korunk cakap macam 2 n endah x endah ngan soalan DIER)
situasi 3: dalam lif
tibe2 DIER kluar lif sebab x tau nak pergi mane.
X: ish blurrr la dier nie! ( ckp depan org ramai)
situasi 4: kat dalam bilik meeting, tibe2 je X tarik pamplet dari tangan DIER
X: ish! meh sini la kalau tak nak bace.
DIER: terkejut, ( padahal time nie bukan la DIER blurr tapi DIER ngah tumpu perhatian kat orang yang cakap kat depan tu ha, padahal X tu dari tadi pegang pamplet tu x nak bace pon)
situasi 5: Bayar parking
DIER: eh kene beli macam tiket tu ha kan letak kat kerete
X: hah! tiket? tiket ape plak ni, ish blurr la dier ni.( sambil wat muke)
( seolah-olah semua yang keluar dari mulut DIER adalah salah & tidak berguna)
situasi 6: dalam kereta
X : DIER! nnt ko nak balik ngan aku x?
DIER: diam seribu bahase
X: HELLO!!
DIER: eh, awak cakap ngan saye ke?
( bukanlah sbb DIER blurr, tapi DIER dah makan hati ngan X)
HELLO, leh tak cakap baek-baek ngan orang, tak kire la dier blurr ke ape ke, dier pon manusia macam korang jugak, ade hati dan perasaan. tak kesian ke korang cakap macam tu, macam merendahkan martabat dier jer. So CAKAP SIANG PANDANG - PANDANG k, cube korang letak diri korang kat tempat DIER, mesti korang rase diri korang sangat la tak bergune dan tak boleh diharap LANSUNG. Sekalipon dier blurr, DONT treat dier mcm tu, HELP dier plezz. Bukan susah pon kankankan? biler korang susah,tersepit, korang cari DIER jgk kan.. so again you guys CAKAP SIANG PANDANG - PANDANG
love you all...bubbye-peace-V

3 comments:

Eye_nee said...

Kesian DIER....bukan DIER yg blur sebenarnya...insan2 yg sering menuduh dia tu yg kabur barangkali...

akutetapaku.com said...

singgah bc n3 d sini...

singgah2 la disini

http://akutetapaku85.blogspot.com/

nurhuda said...

eye_nee~~ betol tu awak... put ourself in others shoes, cube bertindak sambil fikir org lain same

akutetaaku~~ yer awak! trime kseh singgah