Sunday, April 24, 2011

16April 2011- Hari tak bernasib baik

assalamualaikum!
hye kawan2, nie nak citer cikit pasal sikap kelam kabut nie ha. ceriter bermula dengan seorang manusia yang bername Yatie ( bukan name sebenar ). Pada suatu hari, si yati nie merajok la ngan roommate dier, so dier dicide nak ponteng seminar pagi tue yang bermule jam 8.00am hingga 1.00pm. Yatie nie ingat nak balik rumah time study week tu awal pagi, tapi tibe2 sorang kawan lame dier ajak kuar. memikirkan baju kat ampaian yang belom kering tu, ape salahnye kalau Yatie kuar dulu jumpe kawan dier sambil tunggu baju kering, lagipon baru pukul 8.00am ( gumam Yatie ). Bincang punyer bincang, akhirnye persetujuan dibuat oleh Yatie bersame kawannye dan sepakat tok jumpe dekat KTM Serdang pukul 10.00am. Si yatie yang pade awalnye nak balik umah,siap-siap la nak kuar seperti yang dijanjikan. Alat mekap, kad pelajar, tisu, tibe2 cari ic ( identification card ) x jumpe. Pade waktu dan ketike itu, Yatie mencari dengan rakusnye, geledah diseluruh pelosok tempat dan flash back balik kejadian yang berlaku semalam ( peristiwa semalam: Yatie bersame kawannya ke Bangsar bagi menghadiri satu seminar yang terbengkalai. Mase kat Bangsar tue, Yatie dan yang laen hanya diminte mengisi satu Borang. pada mase dan ketike itu sajalah Yatie ingat yang dier tengok "purse" dier kali terakhir. Memandangkan sampai kolej pon malam,gelap, jadi x sempat nak check ape2 yang tertinggal dalam krete.Masok je bilik, terus basoh baju sebab nak balik esok, solat dan terus tidur.) Jam dah pukul 10.30am, mate Yatie pon dah merah menahan sebak didade. Selepas berulang kali geledah semua tempat, Yatie pon call la mak dier, tapi x angkat. Mesej plak adek dier, adek dier plak macam x membantu malah wat endah x endah je. Lepas tu call la ayahnyer, dan ceritekan hal sebenar sambil menahan sebak. Yang tambah stress Yatie bile aduannye bukan memdapat simpati sebaliknye amukkan kerane kecuaiannye ( wah sedih giler kot Yatie time nie). Call semua "scandle" yang dier ade, tapi sorang pon x membantu. Memang la Yatie give up lepas tu. Sebab desakan kawannye yang dah sampai kat ktm serdang dan berkeras tok menunggu Yatie, Yatie pon turuti kawannyer kerana malu ngan roommatenyer ( konon2 ponteng seminar sebab nak balek umah awal, tapi x balik2 jgk lagi) Berbekalkan kredit yang tinggal sipi2 je ngan duit not merah RM10 sebab dah xtahan, Yatie pon pergi je la berlibur bersame kawan2nyer. Dalam mase same lepas kesat semua air mate tue, Yatie pon mesej roommatenye kot2 ternampak pursenyer yang hilang tue. Tapi kawannye tue baik sebab g seminar tue, jadi xsempat nak check dalam krete dier. So, caye tak ngan RM10 je yatie leh g ktm Serdang, Mid valley n Jalan TAR. memang dasyat la kan, dah tu siap makan keaw teaw goreng ngan teh-O lagi tu. Mase dok bersronok-sronok tue mak Yatie pon call tanye sal dompetnye yang hilang tu. Agak gebang sikit la kat situ sebab dalam duit2 tarak ngan ic ilang leh jalan2, cover2 je la. (HAHAHAHA-x klaka pon, tapi lau nak join gelak jom r ) pukul 3.00pm macam tu baru la kawannye tue msg yang purse tue ade dlm krete dier, so dier tinggalkan atas meje sebab dier pon nak balik rumah dier. Pergh lege giler, dapat balik umah, tu la akibatnye bile kelam kabut and wat sesuatu x nak perikse dulu. ish3 so korunk... please BERINGAT K...
see uuuuu!!!!!

No comments: