Tuesday, June 21, 2011

minggu ketiga kisah praktikel ku

semalam den keno dipisahkan ngan kawan den tu ha, dio dibawaknyo pzm ikot yo g klinik desa Sri Menanti, yang den nie ha, ditinggalkan sorang-sorang jo ha kek sini ( KK Kuala Pilah )
mulo-mulo tu den raso cuak gak la, tengok muko staff nurse tu cam garang jo ghuponyo, mase pzm ngan kawan den dah chow, den ambek maso jugak la nak pergi jumpe staff nurse tu ha sorang-sorang ( den ni memang penakot beno orangnye, kihkihkih!). pastu terlopong la den depan mejo nyo staff nurse tu sambel buat muke 15sen. dah lamo den tercongok kek situ, baru la staff nurse tu layan den. Pastu, nurse-nurse laen pon tego den, baru la den raso dorang nie best, leh jadi geng den. sembang punye sembang, den lupo dah tugas den ado kek situ, aleh-aleh staff nurse tu bagi den duo pilihan, nak tinggal klinik ko nak ikot dio g melawat rumah "patient". den pon mulola memikir dengan sepantas kilatnyer den jawab den nak ikot staff nurse tue, leh jugak den jalan-jalan ( kahkahkah , seko beno den ni ambek kesempatan ). dari satu rumah " patient" ke satu rumah laen den merayap, den kek situ bukan buek apo pon, den melopong jo tengok nurse-nurse tu wat kojo.Aleh-aleh eh den lupo den ado temujanji ngan ayah angkat den pagi tu. Kesian kek ayah angkat den tue ha, g klinik konon dapat jumpo den, tup tup den plak kuar g merayau-rayau macam kutu rayau. Apo nak buek, dah naseb badan, masok nie dah ari ke 6 den kek Pilah ni ha, tak jumpo-jumpo lgi ayah angkat den tu, den tau dio kecik ati ngan den, den mintak maap yo ayah (huhuhu touching sikit k). mase kek umah patient tue, macam dorang panggil den ni, ado yang panggil den supervisor la, pembantu la, macam-macam, napo tok panggil den doctor ( hahaha, nak advance je kankankan?). Ade makcik tue, xnak dengo cakap staff nurse tu soh g klinik, katenyer BP (Blood Pressure) dio tinggi, puas nurse tue terangkan, aleh-aleh dio cakap ni ha pakar nutrisi tu x cakap apo-apo pon ( kahkahkah--- den mintak maap kek makcik tu, den tak cakap sebab den malu, mulut den berbau kihkihkih, den takot salah bagi maklumat nanti sebab den x baco buku lagi) . Lain kali lau ado peluang, den cakap k. Petang tue dari pukol 2 sampai la pukul 3.30 den curi-curi tido, memang tak boleh dibendung lagi penyakit nie, ditambah dengan perut penuh, dan digaul dengan semalam tido tigo jam jo, memang den lolap jo la, peduli apo orang kato. pukul 5 den nak balik, kawan den soh check phone, den pon check la,tuptup ade 2 message n misscall dari PZM soh jumpo dio sekarang( 4.45), apo laei den ngan kawan den kelam kabut g bilik dio sobab dah lambat, naseb baek x keno marah, last-last balik macam tue je x punch card pon ( hahaha, macam-macam tragedi arinie ) tapi aku suko, barulah mencabo...
k la, trimo kaseh coz sudi baco coretan den nie, jago-jago yo
love you all

No comments: